Home Aparat de sudura invertor
Aparat de sudura invertor
Aparat de sudura invertor PDF Imprimare Email
Aparat de sudura invertor
Scris de irina86   
Joi, 12 Mai 2011 13:12

Aparat de sudura invertor. De la aparitia de semiconductorilor de mare putere, cum ar fi tranzistorii bipolari izolati (IGBT), acum este posibil de a construi o alimentare cu comutare, capabila sa faca fata sarcinilor mari de sudare cu arc electric.

Aceste modele sunt cunoscute ca unitati de sudare invertor sau aparat de sudura invertor. Aparat de sudura invertor rectifica curentul alternativ si il transforma in curent continuu, apoi aparat de sudura invertor schimba curentul continuu intr-o scara pentru a produce tensiunea de sudare dorita.
Frecventa de comutatie este de obicei de 10 kHz sau mai mare. Desi frecventa inalta de comutare necesita componente sofisticate si circuite, se poate reduce drastic cea mai mare parte a transformatorului in trepte folosit de aparat de sudura invertor.Circuiteleaparat de sudura invertor pot oferi caracteristici cum ar fi controlul puterii si protectie pentru suprasarcina. Aparat de sudura invertor de mare frecventa poate fi mai eficient si poate sa aiba un control mai bun decat aparate de sudura non invertor.Intr-un aparat de sudura invertor tranzistorii sunt controlati de un microcontroler, astfel incat caracteristicile electrice ale puterii de sudare pot fi schimbate prin actualizari de software in timp real pentru aparat de sudura invertor.

De obicei, software-ul controller va pune in aplicare caracteristici ca sudura pulsing, densitatile variabile de curent printr-un ciclu de sudura, frecventa variabila toate aceste se vor pune in aplicate in mod automat la fata locului, unde este folosit aparat de sudura invertor.

Ultima actualizare în Marţi, 03 Mai 2011 08:10
 


Sondaje

Au fost utile informatiile de pe site?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com